Antti Mattila

·: Etusivu : Bio : Outovaloilmiö : Musiikki : Tekstit : Sanottua : Palaute : Yhteystiedot

Biografia: Antti Mattila

Synnyin Pattijoen Kopsassa 1960. Ensimmäiset muistikuvani liittyvät radiosta kuuluviin iskelmiin. Alle kouluikäisenä olin jo varma, että minusta tulee Danny, jonka lauluja kaverin kanssa esitettiinkin seurantalolla. Kitaransoitosta innostuin kun olin 13-vuotias. Tuolloin tajuntaani ui "Hujjiganes, Hectoji ja Jyjkiboy".

Ensimmäiseen "oikeaan" bändiin liityin 16-vuotiaana. Bändi sai nimekseen vaatimattomasti Operaatio Finlandia, A. Paasilinnan kirjan mukaan. Soittotaidon ylärajoilla OF esitti keikoilla biisejä sellaisilta bändeiltä kuin: Led Zeppelin, Deep Purple, Jethro Tull, Wishbone Ash... ja myös omia progehenkisiä kappaleita. OF:n jälkeen oli lukuisia harrastekokoonpanoja.

80-luvun loppupuolella runosuoleni alkoi toimia ja omia biisejä alkoi syntyä. Niitä esittämään perustin Bar 'n Baari -yhtyeen. B'nB kiersi soittaen suomirokkiaan vuosina 1988—1995 tehden n. 150 keikkaa ympäri Suomen. Siinä tuli pizzeriat ja linja-autoaseman baarit tutuiksi ja karisi turha romantiikka keikkamuusikon elämästä. Toki mukaan mahtui monia todella hyviä keikkoja, kuin keikkapaikkojakin. B'nB julkaisi kaksi omakustannetta.

Olin perustamassa 1996 Mother Night -yhtyettä ja mukana bändin ensisinglellä. Mutta huomasin pian, että rivi- ja taustamuusikon osa ei ollut minun juttu.

Vuosituhannen vaihteessa elämä järjesti niin paljon muuta aktiviteettia, että soittohommat jäivät vähemmälle. Mutta biisien kirjoitus jatkui, kunnes pään "piironginlaatikko" alkoi täyttyä siihen malliin, että jotain oli tehtävä. Bändin perustaminen ja sen liidaaminen tuntui liian sitovalta ja raskaalta. Kappaleiden tarjoaminen muiden esitettäviksi ei tässä vaiheessa houkutellut. Joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi oma sooloprojekti, joka poiki Outoa valoa EP:n.

Perustin Jorma Mikkolan ja Jari Sipilän kanssa Outovaloilmiö-yhtyeen 2007, josta lisää omassa osiossaan. Lisäksi olen tehnyt musiikkia ja esiintynyt harraste-­ ja raittiusseurassa Kopsan Mopopojat. Mutta se on sitten oma juttunsa.

Instrumentit:

Julkaisut: